În contextul actualei situaţii impusă de pandemia de coronavirus, ţara noastră fiind şi ea afectată, numărul de turişti străini care au vizita România fiind unul mic.

Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD) a întocmit o listă cu cele mai sigure 20 de locuri pentru călătorii şi turism după ce temutul virus a intrat într-o pantă descendenta. Pe lângă mai multe oraşe din Europa, a fost inclus şi Sibiul, oraş considerat sigur, riscul de infectare de aici fiind unul redus la maximum.

Poreclit ”Oraşul cu ochi”, Sibiu este o destinaţie turistică foarte bine cunoscută atât de vizitatorii autohtoni, cât şi de cei străini.

 

Sibiul a fost, în anul 2007, Capitală Europeană a Culturii, în 2019 a fost numit Regiunea Europeană a Gastronomiei, iar anul acesta Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD) l-a desemnat „a şasea cea mai bună destinaţie turistică a Europei”.

Alte destinaţii sigure pentru turismul post-coronavirus sunt: Tbilisi (Georgia), Corfu(Grecia), Cavtat (Croaţia), Insulele Azore, Preveza (Grecia), Alentejo (Portugalia), Batumi (Georgia), Zagreb (Croaţia), Algarve (Portugalia), Kotor (Muntenegru), Rijeka (Croaţia), Varşovia (Polonia), Viena (Austria), Bohinj (Slovenia), Malta, Gdansk (Polonia), Vilnius (Lituania), Riga (Letonia), Taigaua sălbatică (Finlanda).

 

Lasă un răspuns