Guvernul Marii Britanii a decis să respingă recomandările medicilor referitoare la purtarea obligatorie a măştii în magazine şi în alte spaţii publice. Conform unei măsuri luate anterior, purtarea măștii va fi obligatorie doar în mijloacele de transport public, începând cu data de 15 iunie.

masca

 

Unul dintre sindicatele medicilor, The British Medical Association, a declarat că purtarea măştii ar trebui să fie obligatorie în „toate spaţiile publice unde distanţarea socială nu este întotdeauna posibilă“.

În replică, ministrul transporturilor Grant Shapps a declarat pentru BBC că guvernul crede că există o „posibilitate mai mare“ de infectare cu COVID-19 în timpul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun decât în timpul unei vizite într-un magazin.

Ministrul a afirmat: „Cred că marea diferenţă este că într-un magazin poţi trece pe lângă cineva… însă apoi vei merge mai departe […] însă în transportul public poţi sta alături de cineva pentru 10, 20 sau 30 de minute, deci există o şansă mult mai mare să fii aproape de cineva pentru o perioadă mai lungă de timp“.

În schimb, guvernul britanic a anunţat instituirea unei perioade de carantină de două săptămâni toţi pasagerii curselor internaţionale la intrarea în Marea Britanie, începând de luni, 8 iunie.

Oână acum, un număr de 281 661 de cetățeni ai Regatului Unit s-au infectat cu coronavirus. Dintre aceștia, 29 904 și-au pierdut viața.

 

Concurs cu premii în bani, oferite în luna iunie de site-ul nostru – Află cum poți să câștigi 

 

 

 

Lasă un răspuns