Proprietarii unui restaurant din Thailanda au fost condamnați de instanță la câte 1 446 de ani de închisoare, pentru fraudarea clienților. S-a ajuns în această situație după ce proprietarii avuseseră o idee de afaceri aparent de mare succes.

fructe de mare

Astfel, anul trecut, restaurantul cu fructe de mare „Laemgate“ a lansat o promoție online cu plata în avans. Erau vândute meniuri cu fructe de mare pentru 10 persoane cu suma de aproximativ 25 de euro, un preț mult mai scăzut decât cel normal.

Promoția s-a bucurat de un succes mult peste așteptări, aproximativ 20 000 de persoane cumpărând vouchere în valoare de totală de 50 de milioane de baht thailandezi, echivalentul a 1,5 milioane de euro.

Proprietarii au onorat doar primele vouchere, după care au recunoscut că nu pot face față cererii uriașe și pur și simplu au închis restaurantul, lăsând majoritatea clienților cu buza umflată și, mai ales, cu banii plătiți degeaba.

Plângerile la poliție au început să curgă, moment în care proprietarii au returnat doar o parte din bani. Majoritatea clienților au rămas însă păgubiți, iar patronii Apichart Bowornbancharak și Prapassorn Bowornbancha au fost arestați pentru fraudă prin promoții false.

În această săptămână, ei au fost găsiți vinovați pentru 723 de fapte și au fost condamnați la câte 1 446 de ani de închisoare. Pentru că și-au recunoscut faptele, sentințele au fost reduse la jumătate – adică la 723 de ani -, dar, în final, vor sta după gratii 20 de ani fiecare.

 

 

Concurs cu premii în bani, oferite în luna iunie de site-ul nostru – Află cum poți să câștigi 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.