Mall-urile din România s-au redeschis, însă clienții trebuie să respecte anumite reguli foarte stricte. Prima și cea mai importantă se referă la purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice închise, indiferent de activitatea care se desfășoară acolo. Acestea pot fi medicale, din bumbac sau orice alt material care acoperă perfect nasul și gura.

 

Cei care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, valori stabilite prin Legea 55/2020 privind starea de alertă. Dacă sunt sancţionați, pot plăti jumătatea din amenda aplicată de agentul constatator în termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contravenţie.

Tot o măsură general valabilă este cea a izolării la domiciliu a angajaților care tușesc, strănută, au febră. În centrele comerciale trebuie instalate, la fiecare intrare, panouri de informare. Clienții vor trece, mai întâi, prin triaj epidemiologic, adică le va fi verificată temperatura.

Cei care au mai mult de 37,3 grade nu vor fi primiți la cumpărături

În centrele comerciale vor fi stabilite și trasate culoare, astfel încât să se evite cât mai mult contactul între oameni. Fiecare persoană trebuie să beneficieze de un spațiu de siguranță de 7 metri pătrați.

Totodată, vânzătorii vor fi protejați cu panouri de plexiglas, iar în mall-uri vor fi amplasate dispozitive cu produse de igienizare. Ușile vor fi ținute deschise și este interzisă folosirea sistemelor de ventilație. În magazinele cosmetice, este interzisă testarea produselor.

Lasă un răspuns