Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) supune consultării publice condițiile și procedura de evaluare a gradului de îndeplinire de către Poșta Română a cerințelor minime de calitate pentru livrarea trimiterilor poștale interne de corespondență din cea mai rapidă categorie standard.

 

Potrivit unui comunicat, “în contextul desemnării Companiei Naționale Poșta Română ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poștale pentru perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2024, ANCOM supune consultării publice condițiile și procedura de evaluare a gradului de îndeplinire de către furnizorul de serviciu universal a cerințelor minime de calitate pentru livrarea trimiterilor poștale interne de corespondență din cea mai rapidă categorie standard”.

În calitatea sa de furnizor de serviciu universal, Poșta Română are mai multe obligații, printre care și obligația de a asigura livrarea la destinatari a trimiterilor interne prioritare de corespondență din sfera serviciului universal, în greutate de până la 2 kg (inclusiv), cu respectarea următoarelor cerințe minime de calitate: 85% din numărul total al acestor trimiteri de corespondență vor fi livrate în cel mult două zile lucrătoare de la data depunerii acestora la punctele de acces; 97% din numărul total al acestor trimiteri de corespondență vor fi livrate în cel mult patru zile lucrătoare de la data depunerii acestora la punctele de acces.

Pentru evaluarea gradului de îndeplinire a acestor cerințe minime de calitate, Poșta Română va avea obligația de a realiza anual măsurătorile necesare pentru livrarea trimiterilor interne prioritare de corespondență, în greutate de până la 2 kg (inclusiv). Compania nu va avea obligația de a realiza aceste măsurători pentru localitățile incluse în lista celor considerate ca aflate în cazuri excepționale sau situate în condiții geografice excepționale.

Evaluarea anuală a respectării acestor cerințe minime de calitate se va realiza de către Poștă prin încheierea unui contract cu un organism de monitorizare independent, privind efectuarea măsurătorilor de calitate. Măsurătorile se vor realiza pe baza rezultatelor celui mai recent fluxul real, determinat în conformitate cu prevederile Standardului SR EN 13850:2013.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.