Românii stau mai bine decât ungurii, grecii și bulgarii, din punct de vedere al consumului și al puterii de cumpărare, conform datelor privind consumul individual (AIC) efectiv publicate joi de Eurostat.

concurs premii în bani

AIC, indicatorul nivelului de bunăstare a gospodăriilor, a ajuns în România, în 2019, la 79% din media Uniunii Europene. Cu un an înainte, în 2018, procentul era de 70%.În 2017 fusese de 68%, iar în 2016 de 63%.

Conform acestui indicator, România se află la egalitate cu Polonia şi înaintea unor țări precum Grecia, Estonia, Slovacia, Letonia, Ungaria, Croaţia şi Bulgaria.

În fruntea clasamentului european se află Luxemburg, cu un consum individual efectiv cu 35% peste media UE, urmat de Germania, Austria, Danemarca, Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia şi Franţa.

Conform unui alt indicator, PIB per capita la paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), în 2019 România avea un PIB per capita de 69% din media UE, în creştere faţă de 64% din media UE în anul anterior.

În funcție de acest indicator, România se află înaintea Greciei, cu un PIB pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumpărare standard aflat la 68% din media UE, dar și Croaţia şi Bulgaria.

Imediat în fața României după acest indicator, cu procente apropiate, de 73 și 74%, se află Polonia, Ungaria și Slovacia.  În fruntea clasamentului se află, și după acest criteriu, Luxemburg, cu un procent de 161% față de media UE.

 

Concurs cu premii în bani, oferite în luna iunie de site-ul nostru – Află cum poți să câștigi 

 

 

 

Lasă un răspuns