Carburanţii continuă să se scumpească după ce, în perioada de urgenţă, s-au redus cu 27 de bani pe litru. Petrom, liderul pieţei de carburanți, a majorat în această săptămână benzina în medie cu încă 3 bani pe litru.

 

Ridicarea restricţiilor de deplasare a impulsionat cererea de carburanţi, care în plus s-a suprapus şi peste o apreciere a preţului internaţional al petrolului. Drept urmare, trendul de ieftinire a benzinei şi motorinei din perioada de urgenţă s-a inversat, în prezent piaţa autohtonă traversând o perioadă de scumpiri.

De la inversarea trendului, Petrom a efectuat patru scumpiri la benzină, una de 3 bani pe litru în urmă cu 2 săptămâni, una de 4 bani pe litru la începutul săptămânii trecute, alta vinerea trecută, de 3 bani/l, şi ultima cea de miercuri, tot de 3 bani.

În total, Petrom a majorat în 2 săptămâni preţul mediu al benzinei comercializate în staţiile sale cu 13 bani/l, jumătate din ieftinirea de 27 de bani efectuată pe perioada de urgenţă. Scumpirea de 3 bani pe litru efectuată de OMV Petrom este una medie pe staţii, în funcţie de concurenţa din zonă şi de nivelul cererii locale ea putând fi mai mare sau mai mică.

Lasă un răspuns