Anul acesta, operatorii de plajă au fost scutiți de o rată către Apele Române întrucât, din cauza pandemiei, în lunile aprilie și mai nu au putut exploata plajele. Asta s-a tradus printr-o reducere de 30% pe anul acesta.

Cu această reducere la plata chiriei pentru plaje în buzunar, mulţi adiminstratori au văzut ocazia perfectă să profite. Nu doar că nu au scăzut preţurile pentru a atrage turiştii, aşa cum cereau autorităţile, ci chiar au scumpit taxele pentru şezlonguri.

 

Administratorii de plajă spun că au cheltuieli importante cu substanțele dezinfectante dar și cu personalul. Au fost nevoiți să angajeze mai mulți oameni întrucât, potrivit noilor reguli din starea de alertă, turiștii nu își mai pot cumpăra singuri mâncare și băutură de la bar.

În această perioadă, pe litoralul românesc taxele sunt între 15 și 30 de lei pe zi în cursul săptămânii, iar în weekend prețurile ajung până la 60 de lei.

În unele stațiuni șezlongurile sunt mai ieftine cu până la 5 lei, iar în Mamaia Nord sunt cu până la 10 lei mai scumpe față de sezonul estival trecut.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.