În acest moment, există două site-uri românești care folosesc numele Sephora, cunoscutul lanț de magazine de parfumuri și produse de înfrumusețare. În timp ce unul vinde parfumuri de lux la prețuri normale, uneori cu reduceri de cel mult 25%, celălalt are niște oferte spectaculoase, ajungând să vândă cu 150 de lei un parfum care, în mod normal, costă 400 sau 500 de lei. Explicația? Site-ul cu produse ieftine este fals, folosind în mod abuziv numele Sephora.

Site-ul cu ofertele dubios de ieftine funcționează la adresa https://sephora-online.info. Aici, puteți cumpăra un parfum Armani Code la 165 de lei, un parfum Terre d’Hermes la 148 de lei. În dreptul majorității parfumurilor este menționat că e vorba de un tester. La datele de contact există un număr de telefon, la care însă nu răspunde altcineva decât un robot anunțând că „abonatul nu poate fi contactat“.

Iată cum arată prima pagină a acestui site:

site sephora clonat

Site-ul oficial Sephora are adresa sephora.ro. Folosirea unui domeniu .ro este absolut normală pentru un astfel de brand, care rareori este prezent pe un domeniu .info, cum e cazul site-ului prezentat mai sus.

Pe site-ul sephora.ro, Armani Code costă 293 de lei, iar Terre d’Hermes costă 387 de lei. Deci cu 128, respectiv cu 239 de lei mai mult decât pe site-ul cu oferte spectaculoase.

Prima pagină a site-ului sephora.ro arată astfel:

site sephora real

Am contactat pagina oficială de Facebook a Sephora România și am obținut următoarea reacție: „Acest site (sephora-online.info) nu ne aparține și se folosește de numele nostru în mod fraudulos. Vă rugăm să nu dați curs informațiilor primite de la ei. Noi, între timp, am contactat departamentul legal, pentru a lua măsurile necesare“.

După cum am menționat deja, reprezentanții site-ului sephora.info nu pot fi contactați, deoarece numărul de telefon indicat pe site nu funcționează.

Site-ul cu adresă .info trimite și emailuri, de asemenea în numele Sephora România. Iată cum arată un astfel de email:

sephora email fake

Ați avut experiențe neplăcute cu parfumuri sau produse de înfrumusețare cumpărate online? Lăsați un comentariu la acest articol sau la rubrica Cosmetice de pe site-ul nostru.

 

Lasă un răspuns

  1. Oszkar

    Am cumparat 2 buc parfumuri de la Sephora-romania.org
    Sticla plastic ! Teapa

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.