Utilizatorii rețelei sociale vor fi atenționați când vor să posteze o știre prea pe veche, într-o nouă încercare a companiei americane de a reduce propagarea dezinformărilor. Alături de informațiile false, știrile vechi reprezintă unul din mijloacele prin care dezinformarea se răspândește în cadrul rețelelor sociale. Fie că sunt utilizatori care iau de bun tot ce găsesc online ori pagini care refolosesc știri mai vechi pentru trafic, rezultatul este același: dezinformarea utilizatorilor.

 

Facebook va încerca pe viitor să descurajeze postarea știrilor vechi. Utilizatorii ce sunt pe cale să dea share la o știre mai veche, vor fi întâmpinați de un mesaj care îi avertizează că știrea este prea veche. Aceștia vor putea, însă, să o posteze, dacă țin neapărat – Facebook nu va bloca postarea.

Sunt vizate știrile care au mai mult de 90 de zile vechime. Această măsura nu va împiedica administratorii paginilor de Facebook să de-a ca “breaking news” știri vechi de 2 ani. În schimb, va reuși să atragă atenția utilizatorilor care nu au observat data la care o știre a fost publicată ori preiau o știre de pe un site care ascunde intenționat data publicării pentru a smulge trafic și în timp cu subiectul respectiv.

Lasă un răspuns