Firmele de haine, încălțăminte și echipament sportiv au fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus și de măsurile luate pentru stoparea răspândirii acestui virus. Un exemplu grăitor este reprezentat de cifrele oferite recent de gigantul american Nike.

nike pierderi pandemie

Astfel, compania a raportat, pentru în ultimul trimestru al anului financiar care se încheie în luna mai (deci pentru perioada martie-aprilie-mai 2020), pierderi de 790 milioane dolari.

Comparațiile cu anul trecut arată de-a dreptul dramatic. În aceeaşi perioadă din 2019, compania americană înregistrase câştiguri de 989 milioane dolari. Acum, din cauza magazinelor închise între lunile martie şi mai, din întreaga reţea mondială, cifra de afaceri a scăzut cu 38%, ajungând la 6,3 miliarde dolari.

Sectorul vânzărilor online a crescut cu 75%, ceea ce nu a fost însă suficient pentru a compensa pierderile generale.

Aceste cifre sunt mult mai rele decât anticipaseră analiştii economici. Wall Street estimase că Nike va înregistra pierderi, dar cifra de afaceri se va menţine la circa 7,4 miliarde dolari.

În prezent, compania susţine că efectele Covid-19 sunt deja depăşite, dat fiind că 90% din magazinele Nike s-au redeschis, la nivel mondial.

 

Lasă un răspuns