Volkswagen a descoperit existența unor probleme cu airbagurile la o serie de autoturisme fabricate între noiembrie 1997 și decembrie 1999. Deocamdată, firma nu face altceva decât să informeze posesorii și să le recomande prudență, urmând să se ocupe efectiv de problemă abia pe parcursul anului 2021.

volkswagen probleme airbag

Modelele afectate sunt Passat B5 și 3B, Golf Cabrio 1E7. Cităm, mai jos, din scrisoarea trimisă de Volkswagen posesorilor acestui tip de autoturisme:

„Volkswagen a fost informat de unul dintre furnizorii săi că există riscul ca generatoarele de gaz pentru airbagurile șoferului de la producătorul inițial Takata, denumite generatoare NADI (non-azide driver inflator), din intervalul de fabricație noiembrie 1997 până în decembrie 1999, să fi fost fabricate necorespunzător din cauza agentului propulsor utilizat.

Analizele interne inițiate ulterior în acest caz au dus la concluzia că, în cazul unui accident, efectul de reținere al airbagului NADI montat în autovehiculul dumneavoastră Volkswagen nu mai este asigurat la capacitate maximă și astfel există riscul ca efectul de protecție să fie limitat.

Din motive de siguranță, la autovehiculul dumneavoastră este necesară înlocuirea componentei airbag. Din cauza vârstei autovehiculului, nu mai sunt disponibile piese de schimb originale. Din acest motiv, momentan accelerăm dezvoltarea în continuare a componentei airbag pentru autovehiculul dumneavoastră, în care va fi utilizat alt agent propulsor. Estimăm faptul că noile airbaguri urmează a fi disponibile la mijlocul anului 2021 și atunci se poate efectua înlocuirea.

Imediat ce devin disponibile noile piesele de schimb, urmează să vă contactăm din nou, în calitate de deținător al autovehiculului, pentru a efectua într-un termen cât mai scurt măsura necesară la autovehiculul dumneavoastră.

Până în acest moment, autovehiculul dumneavoastră se poate utiliza fără restricții. Dorim însă în acest moment să vă solicităm să utilizați în orice moment cu maximă atenție centura de siguranță, pentru ca, în cazul unui accident, să se reducă cât de mult posibil riscul de accidentare.

Ne cerem scuze anticipat pentru neplăcerile produse și apelăm la înțelegerea și susținerea dumneavoastră pentru derularea acestei măsuri preventive“.

Lasă un răspuns