În week-end, peste 100 de societăți comerciale din București au fost controlate, în cadrul unei acțiuni la care au luat parte polițiști, inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului București, precum și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) București.

terase redeschise 1 iunie
În urma acțiunii ce a vizat 146 de societăți comerciale din Municipiul București, echipele mixte de control au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale în valoare de 86 800 de lei, din care 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 56 400 de lei pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19“ a transmis Poliția Capitalei.

Așadar, au fost aplicate sancțiuni pentru mai multe motive. Pe de o parte, echipele de control au sancționat reprezentanții societăților comerciale care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor, mai exact operatorii economici care nu au organizat activitatea în aer liber sau nu au asigurat la intrare triajul epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori.

Pe de altă parte, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale pentru că în spații publice închise, spații comerciale și la locul de muncă nu se purta mască de protecție.

Alte sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, nerespectarea legislației privind protecția consumatorilor, precum și pentru abateri de la normele din domeniul sănătății publice și încălcarea legislației privind paza și protecția bunurilor.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.