Lanţul de cafenele 5 to go renunţă la paiele din plastic, în locul unora comestibile, în cazul băuturilor reci, şi a unora biodegradabile şi compostabile, pentru băuturile calde.

 

Iniţiativa 5 to go face parte dintr-un plan amplu de business, construit pentru următorii 5 ani, care vizează utilizarea exclusivă de materiale din surse sustenabile şi regenerabile. În 2019, în întreaga reţea 5 to go s-au consumat peste un milion de paie din plastic. Decizia de a le înlocui aduce astfel o contribuţie semnificativă la mediul înconjurător şi la construirea unui viitor mai verde.

Tranziţia cu paiele din plastic se va face treptat, însă până la începutul lunii august se estimează să existe în locaţii doar noile paie, cele comestibile şi cele biodegradabile şi compostabile. Paiele comestibile sunt pe bază de zahăr şi sunt disponibile în 5 variante – cu aromă de ciocolată, de căpşuni, de măr, de lime şi fără aromă şi se vor oferi la întreaga gamă de băuturi reci, precum limonadă, smoothie, frappe, ice coffee. Ele încep să se dizolve în băutură după o oră şi nu schimbă cu nimic proprietăţile băuturilor reci.

De asemenea, clienţii pot cumpăra paie comestibile şi pentru acasă.

Lasă un răspuns