Un magazin din județul Neamț avea la vânzare produse din pui congelate, a căror dată limită de consum expirase de o lună și jumătate! Aceasta este doar una dintre descoperirile făcute în urma unui control al Protecției Consumatorilor.

pui congelat

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Neamț au verificat, în luna iunie, 20 de agenți economici, iar la 18 dinte aceștia au fost găsite abateri. Ca urmare, au fost oprite temporar de la comercializare produse în cantitate totală de 429 de kilograme, cu o valoare de peste 4 000 de lei. De asemenea, au fost date 11 amenzi contravenționale, în valoare de 26 000 de lei, precum și 19 avertismente.

Într0un comunicat al Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor, se arată care au fost cele mai importante abateri constatate:

  • produse din pui congelate cu data limită de consum expirată de 46 zile;
  • lipsa etichetelor cu principalele elemente de identificare si caracterizare a produsului, în special în cazul produselor congelate ambalate în cutii de carton a câte 10 kg şi pe care vânzătorul decis să le expună la vânzare fără aceste ambalaje;
  • lipsa traducerii în limba română a informațiilor înscrise pe etichetele produselor;
  • nerespectarea prevederii legale conform căreia, în cazul produselor alimentare preambalate, este obligatorie prezentarea prețului pe unitatea de vânzare și a prețului pe unitatea de măsură;
  • necompletarea zilnică a graficelor de temperatură a aparatelor frigorifice din dotare.

Săptămâna trecută, descoperiri similare au fost făcute la magazine care comercializează produse congelate în Galați și Brăila. Detalii AICI.

Lasă un răspuns