Cele mai sigure mașini au probleme de siguranță. Volvo recheamă în service aproximativ două milioane de vehicule din cauza unei posibile defecțiuni la centura de siguranță.

O posibilă defecțiune a centurii de siguranță la întreaga familie de modele S60 – XC60 a generat cea mai mare campanie de rechemare a mărcii Volvo din toată istoria sa, fiind afectate circa 2,18 milioane de vehicule.

Circa un sfert din mașinile ce vor fi rechemate sunt înmatriculate în Suedia, alte circa 300.000 se află pe șoselele din SUA, în timp ce aproape 200.000 sunt în Germania. Mașinile rechemate au fost produse între 2006 – 2019.

 

Vehiculele din gama actuală, aflate la această oră în producție, nu sunt afectate de această problemă.

Volvo anunță că este vorba despre o măsură preventivă și îi liniștește pe posesorii celor 2,2 milioane de vehicule vizate de rechemarea în service: nu a fost raportat niciun caz, iar defecțiunea poate să apară după o perioadă îndelungată de utilizare defectuoasă a cuplajului centurii.

Posesorii de modele care fac obiectul acestui recall vor fi contactați și informați cu privire la o programare la service pentru o inspecție vizuală sau, dacă este nevoie, pentru reparație.

 

Lasă un răspuns