Un restaurant din comuna Plopșoru, județul Gorj, avea o metodă inedită – și cât se poate de scârboasă – de a păstra mâncarea ce urma să fie oferită clienților. Aceasta era depozitată în găleți din plastic, după cum informează site-ul igj.ro.

restaurant plopsoru control

Amenda primită a fost pe măsură: 100 de milioane de lei vechi. „S-a aplicat o amendă în valoare de 10 000 de lei într-un restaurant cu terasă din localitatea Plopșoru, pentru păstrarea mâncărurilor gătite la frigidere în găleți de plastic, fără elemente de identificare și depozitare nesectorizată a materiilor prime de origine animală“ a declarat Sorin Ștefănescu, director executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Aceleași controale au descoperit nereguli și în localitățile Turceni și Rovinari.

Astfel, un cafe-bar din Turceni  a fost amendat cu 1 200 de lei pentru absența analizelor medicale periodice, care să ateste starea de sănătate a personalului.

Pe de altă parte, un bar din localitatea Rovinari a fost amendat cu 10 000 de lei pentru comercializarea băuturilor într-un spațiu neînregistrat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.