Anul trecut, aproximativ 33 000 de români au vizitat insula Creta, conform declarației guvernatorului insulei, Stavros Arnaoutakis, într-o conferință de presă organizată de tour-operatorul Paralela 45, în colaborare cu Organizaţia Naţională de Turism din Grecia (EOT). În ciuda pandemiei și a tuturor măsurilor restrictive provocate de această, el speră, pentru acest an, la un număr mai mare de turiști din țara noastră.

creta grecia

Arnaoutakis a precizat că autoritățile elene sunt pregătite să facă față oricărei provocări de natură medicală și, în consecință, Creta reprezintă o destinație sigură:

În ceea ce priveşte pandemia de COVID-19 vă pot spune că Grecia este o destinaţie sigură. Suntem pregătiţi cu spitale în fiecare regiune din insulă şi pentru orice situaţie, dar până acum avem doar câteva cazuri în Creta. Aşa cum am făcut-o şi în ultima decadă, noi suntem pregătiţi să arătăm tuturor, celor care vor alege să-şi petreacă în Creta această vară, gastronomia, natura şi frumuseţea.

Suntem optimişti şi sperăm să avem un an bun în turism. Sperăm ca totul să iasă bine pentru această insulă şi aşteptăm turişti din toată lumea, chiar şi din ţări care au avut cazuri de coronavirus, pentru a-şi petrece vacanţa. Chiar şi din România, de unde aşteptăm chiar mai mulţi turişti decât anul trecut, când s-au aflat pe locul 17 în topul turiştilor din Creta. Este o bună poziţie comparativ cu alte pieţe est-europene şi est- mediteraneene.

Anul trecut au fost 33.000 de turişti români în Creta. Asta este o statistică făcută doar la sosirile pe aeroporturi, fără a-i pune la socoteală pe cei care ajung aici cu feribotul. În această vară avem 15.000 de turişti din toată lumea, dar zborurile sunt deschise doar de la începutul lunii“.

Oficialul grec a precizat că Ministerul Sănătăţii a decis efectuarea a 850 de teste pe zi pentru noul coronavirus pe aeroportul din Heraklion:

În ceea ce priveşte numărul de sosiri, Ministerul Sănătăţii a decis să efectueze 850 de teste pe zi pe aeroportul din Heraklion. Ministerul decide ca în cazul în care există o ţară cu număr mare de cazuri să schimbe algoritmul de calcul pentru testări“.

Întrebat dacă turiştii români care ajung cu avionul în Creta vor fi nevoiţi să prezinte un test negativ la COVID-19 pentru a putea intra în Grecia pe calea aerului, guvernatorul a răspuns:

Deocamdată am fost anunţaţi de Ministerul Turismului că doar turiştii care intră în Grecia prin vama Promachonas cu maşina din ţările est-europene trebuie să prezinte rezultatul unui test. În ceea ce priveşte turiştii care sosesc cu avionul nu există o astfel de decizie la nivelul ministerului. Nu avem ce să confirmăm, nu avem această informaţie“.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.