De la 1 august, IKEA pune la dispoziția clienților un nou tip de chiftele, care vor fi disponibile în restaurantele IKEA, în bistro și în magazinele cu delicatese suedeze. Este vorba despre chifteluțele cu legume, prezentate ca fiind aproape identice cu opțiunea din carne, în ceea ce privește gustul și textura.

chiftele ikea

Dincolo de gust și de textură, conținutul este total diferit, fiind vorba de proteine din mazăre galbenă, ovăz, cartofi, ceapă și mere. În restaurantele firmei, chifteluțele de legume vor putea fi servite la același preț și cu aceleași garnituri ca varianta tradițională. cu piure de cartofi, merișoare și sos de smântână.

IKEA afirmă că noile chifteluțe de legume reprezintă o alternativă mai sustenabilă pentru cei ce preferă carnea. De asemenea, cantitatea de gaze cu efect de seră emisă în urma producției acestui nou sortiment echivalează cu doar 4% din totalul clasicelor chifteluțe IKEA.

Vanja Zeljković, Country Food Manager IKEA SEE, a declarat : „La IKEA, vindem peste un miliard de chifteluțe în fiecare an și suntem conștienți în legătură cu impactul procesării de carne asupra planetei. Acum, revoluționăm acest produs și extindem familia chifteluțelor IKEA prin intermediul noii variante de legume. Obiectivul nostru cheie este acela de a recrea gustul și textura asemănătoare cărnii, folosind doar ingrediente pe bază de plante și, implicit, de a încuraja toți iubitorii de carne să le încerce. Considerăm că opțiunile alimentare mai sustenabile ar trebui să fie la îndemâna cât mai multor oameni, așa că prețul chifteluțelor de legume este la fel de accesibil precum cel al variantei de carne“.

.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.