Impactul pandemiei de coronavirus asupra restaurantelor românești ar putea fi mult mai dur decât orice estimări anterioare. Astfel, Dragoș Petrescu, președintele patronatului industriei HoReCa, dar și proprietarul restaurantelor City Grill, estimează că în jur de 10 000 de restaurante din România, reprezentând o treime din numărul total, ar putea să nu se mai redeschidă niciodată.

restaurante

În România există, în prezent, între 35 000 și 40 000 de restaurante, în cadrul unui business cu o cifră de afaceri de 15 până la 17 miliarde de lei anual. În domeniu lucrează aproximativ 400 000 de angajați, iar o parte însemnată din joburile acestora sunt în pericol, în ciuda ajutoarelor primite de la stat.

În acest sens, Dragoș Petrescu a declarat: „aproximăm că aproximativ 30% din operatori nu vor mai deschide niciodată. Din păcate, această previziune se dovedeşte optimistă, pentru că nu putem rezista.

Nu am anticipat că vom intra la sfârşit de iulie-august fără restaurantele deschise într-o anumită măsură. Suntem singura ţară din Europa, dar singura, care are încă restaurantele la interior sub restricţii“.

Lasă un răspuns