Autoritățile iau în calcul diferite scenarii referitoare la măsurile de relaxare sau de restricție, în funcție de evoluția cazurilor de covid-19 pe teritoriul României. Robert Chioveanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat că organizarea de evenimente în interior va deveni posibilă atunci când numărul de cazuri zilnice va scădea la 100.

terase redeschise 1 iunie

El a reamintit că în prezent e posibilă organizarea unor evenimente cu multe persoane doar în exterior, la terase:

„În funcţie de numărul de cazuri care vor fi la nivel naţional – şi aţi văzut că sunt raportate zilnic – în momentul când o să avem undeva la 100 de cazuri o să ne gândim să dăm drumul la partea a doua, la evenimentele în interior şi la evenimentele, după aceea, gen saloane de nunţi, botezuri şi alte evenimente care se pot face. Dacă aveţi terasă, puteţi să faceţi un eveniment şi de 200 de persoane dacă respectaţi distanţarea“.

Declarațiile au fost făcute la dezbaterea online „Prevenţie vs. Sancţiune! Consiliere vs. Control!“, organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL,) la care au participat mai mulţi antreprenori.

 

Cum au încălcat clienții legea, la terase

Preşedintele ANSVSA a vorbit despre diferite persoane care au demonstrat un adevărat dispreț față de lege și a căror sancționare se impune, după părerea sa. Este cazul celor care declarau, în mod fals, că ar fi rudă, pentru a putea să stea la aceeași masă:

„Am pus patru persoane la masă şi oricâţi membrii ai familiei. Mulţi dintre băieţii deştepţi făceau şi un lucru foarte interesant: dădeau declaraţii că sunt toţi membri ai aceleiaşi familii, 18-20 de ani, se aşezau la un club, dădeau declaraţii că: «Noi suntem toţi din aceeaşi familie». Şi erau 12-14 toţi, erau şi rude între ei. Bineînţeles că ne-am dus cu Poliţia, am legitimat, au dat declaraţii false, le-am făcut dosare, i-am dus la Poliţie. Nici aşa, să ai un dispreţ total faţă de lege“.

 

 

Lasă un răspuns