Lanțul de restaurante KFC încearcă să producă primii nuggets de pui care să nu provină de la o pasăre, ci dintr-un laborator. Conform anunțului companiei, acest proiect fa\ce parte dintr-un concept pe care îl numește „restaurantului viitorului“.

sucuri de la kfc bacterii

Restaurantul specializat pe produse din pui va colabora cu compania rusească 3D Bioprinting Solutions, încercând să dezvolte o tehnologie care va oferi o imitație de carne de pui produsă la imprimanta 3D, pornind de la celule de pui amestecat cu material vegetal.

Adăugând și pesmet și condimentele folosite în mod tradițional la produsele sale, KFC, speră ca acestea să aibă atât textura, cât și gustul emblematic al cărnii de pui.

Folosind celule de pui, noile nuggets nu vor putea fi considerate vegetariene, însă un studiu realizat de jurnalul American Environmental Science and Technology susține că ele ar fi mult mai benefice pentru mediu.

Yusef Khesuani, co-fondatorul 3D Bioprinting Solutions, a declarat, conform unui comunicat KFC: „Tehnologiile de imprimare biologică, recunoscute inițial pe scară largă de medicină, încep să câștige popularitate pentru producerea unor tipuri de hrană precum carnea. În viitor, dezvoltarea rapidă a acestor tehnologii ne va permite să creăm produse mai accesibile din carne imprimată 3D și sperăm că tehnologia dezvoltată ca urmare a colaborării cu KFC va contribui la grăbirea lansării acestui tip de produse în magazine“.

Lasă un răspuns