Prima aeronavă operată de Animawings, cea mai nouă companie aeriană din România, a aterizat marți după-amiază pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, venind din insula grecească Zakynthos.

anima wings companie aeriana

În următoarele zece zile, compania va opera primul zbor către Spania – cu destinația Tenerife – urmând ca, atunci când vor fi ridicate restricţiile, să înceapă și zborurile spre Turcia, Egipt şi Tunisia.

Operatorul aerian Animawings are ca acţionari compania Memento Group, din care fac parte touroperatorul român Christian Tour şi operatorul aerian elen Orange2Fly.

Cristian Pandel, proprietarul Memento Group, a declarat, la ceremonia de „Water Salute“ a aeronavei companiei Animawings:

Suntem deosebit de încântaţi să inaugurăm astăzi primele curse efectuate de Animawings, un proiect curajos, cu multe provocări pentru noi toţi, dar şi un motiv de speranţă. Oamenii au nevoie de vacanţe, oamenii au nevoie să călătorească, oamenii au nevoie de normalitate. În momentul în care toată lumea este plină de frică şi nu vede predictibilitatea pentru viitor, noi avem curajul, prin încăpăţânarea pe care am demonstrat-o în ultimii 25 de ani de business, să mergem înainte şi să nu facem paşi în spate şi, ceea ce ne-am propus anul trecut, când am început acest proiect frumos, am adus pe piaţa românească: o companie ale cărei avioane vor avea pe fuselaj steagul românesc.

Este important ca steagul românesc să fie pe cerul României şi să nu lăsăm ştacheta jos. Ne dorim să investim, avem un partener în această companie, suntem capital românesc 75% şi avem un partener cu 25% care, probabil, că îşi va creşte participaţiunea în următoarea perioadă. Este cea mai mare companie aeriană din Balcani, compania naţională grecească Aegean Airlines. Împreună cu colegii noştri greci vom aduce serviciile, spun eu, mediu spre high în aviaţie.

Din această cauză, am ales cea mai versatilă aeronavă, Airbus A320, ceea ce ne va ajuta să avem operaţional, zic eu, succes. Este un moment dificil pentru piaţa de aviaţie, un moment dificil pentru piaţa de travel, dar cu speranţă vom trece şi peste acest hop pentru că după orice furtună vine întotdeauna soarele“.

Antonio Stoian, manager general Animawings, a declarat, la rândul său:

Am început cu un avion Airbus 320 închiriat de la partenerul nostru din Grecia, Aegean Airlines, compania lor naţională. Sperăm într-un parteneriat pe termen lung. Cu dânşii ne vom ajuta la creşterea flotei.

Deocamdată, ne concentrăm sezonul ăsta să zburăm ce se poate zbura pe destinaţiile la îndemâna noastră din bazinul mediteranean şi aşteptăm să se mai relaxeze situaţia pandemiei. Suntem mici, agili şi vom face dezvoltare pas cu pas, cum ne va permite situaţia şi ne vom adapta în consecinţă“.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.