Fiecare consumator român de energie a stat în beznă, în medie, 350 de minute anul trecut, durata penelor de curent în România fiind de două ori mai mare decât în țările europene avansate, potrivit Raportului privind realizarea indicatorilor de performanță a operatorilor de distribuție a energiei pentru 2019, publicat de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE).

 

Astfel, durata întreruperilor planificate a fost anul trecut, în medie, de 171 de minute pentru fiecare consumator, iar întreruperile neplanificate au durat 179 de minute/consumator, totalul fiind de 350 de minute/consumator.

Indicatorul SAIDI (System Average Interruption Duration Index) măsoară durata medie a întreruperilor în rețea pentru un utilizator și se calculează împărțind durata cumulată a întreruperilor lungi (mai mari de trei minute) la numărul total de utilizatori.

Situația este similară și în cazul întreruperilor neplanificate.

Dintre cei opt operatori de distribuție la nivel național, cele mai lungi pene de curent au avut loc în cazul consumatorilor e-Distribuție Banat, respectiv 227 minute pentru fiecare consumator, în medie. Urmează Distribuție Energie Oltenia, cu 204 minute/consumator, Delgaz Grid – 188 minute, SDEE Transilvania Sud – 186 minute, SDEE Muntenia Nord – 179 minute, SDEE Transilvania Nord – 149 minute, e-Distribuție Dobrogea – 147 minute și e-Distribuție Muntenia – 142 minute.

Lasă un răspuns