Aeroportul Oradea, aflat în criză cu mult înaintea pandemiei de coronavirus, primește o șansă importantă, în urma deciziei luate astăzi de Comisia Europeană.

oradea destinatii turistice

Pe 28 iulie a fost aprobată schema României de un milion de euro pentru acele companii aeriene care reiau sau încep zborurile către şi de la Aeroportul Oradea.

Motivația constă în faptul că Aeroportul Oradea joacă un rol important în conectivitatea regională şi internaţională a ţării.

Schema, aprobată conform Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat, va furniza ajutor sub formă de subvenţii directe şi va fi accesibilă, într-o manieră transparentă, tuturor operatorilor aerieni interesaţi să reia sau să înceapă operaţiunile la Aeroportul Oradea.

Ajutorul va fi alocat în urma evaluării numărului de destinaţii, a frecvenţei zborurilor şi a numărului estimat de pasageri în primul an după primirea ajutorului.

Obiectivul acestei măsuri îl reprezintă sprijinirea activităţii acelor companii aeriene, precum şi susţinerea redresării economiei şi a viabilităţii structurale a regiunii, în contextul pandemiei de coronavirus.

Comisia Europeană apreciază că schema României este în linie cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat. În special, ajutorul nu va depăşi 800 000 euro per companie şi va fi acordat înainte de 31 decembrie 2020.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.