Serviciul de muzică online Spotify a ajuns la un număr de 138 de milioane de abonați plătitori, reușind să depășească estimările specialiștilor cu aproximativ un milion și jumătate de clienți.

spotify numar abonati

Astfel, numărul de abonaţi premium, care reprezintă cea mai mare parte a veniturilor companiei suedeze, a crescut cu 27% faţă de anul trecut. Analiştii se aşteptau ca Spotify să aibă 136,4 milioane de abonaţi plătitori, în perioada aprilie-iunie 2020.

Numărul utilizatorilor lunari activi – care îi cuprinde și pe cei care nu plătesc abonament – a crescut cu 29% în trimestrul doi, ajungând la 299 de milioane.

Totuși, evoluția bună a numărului de utilizatori nu se reflectă, deocamdată, și în veniturile companiei. Veniturile platformei au crescut, într-adevăr, cu 13% în trimestrul doi, ajungând la 1,89 miliarde de euro. În urmă cu un an , ele se ridicau la 1,67 miliarde de euro.

În paralel însă, pierderile au crescut și ele spectaculos, ajungând la 167 de miliarde de euro, după o creștere majoră a costurilor.

Lasă un răspuns