Showroom-ul Forza Rossa, dealerul oficial Ferrari în România, găzduiește de puțin timp un Ferrari Roma, , cel mai recent coupé produs de firma italiană. Prețul noului model este ceva mai mic de 200 000 de euro, cu TVA inclus.

ferrari roma

Prin noul automobil, Ferrari își propune să abordeze un nou segment de piață, reprezentat de persoanele care până acum au fost reticente în a-și achiziționa un autovehicul aparținând brandului, fie din considerente financiare, fie dintr-o reticență față de ultrasportivitatea mașinilor.

În acest scop, conceptul automobilului lansat recent e bazat pe capacitatea de utilizare zilnică și pe confortul deosebit la bord.

Ferrari Roma are un motor de 620 de cai putere, aparținând familiei V8 turbo. Noua cutie de viteze cu 8 trepte este mai compactă și cu 6 kilograme mai ușoară decât predecesoarea sa cu 7 trepte.

Pe lângă reducerea consumului și a emisiilor de combustibil, schimburile sunt mai rapide și mai ușoare, datorită folosirii uleiului cu vâscozitate scăzută și a unei configurații a cuvei uscate pentru a minimiza pierderile de eficiență dinamică de fluid, ceea ce face ca mașina să fie atât mai sensibilă la drum deschis, cât și deosebit de confortabilă în oraș.

Pentru a garanta performanțele aerodinamice, păstrând în continuare puritatea stilistică a autovehiculului, producătorii au dezvoltat mai multe tehnologii de vârf, printre care un spoiler posterior mobil care păstrează eleganța mașinii atunci când este retras și garantează forța esențială pentru performanțele extraordinare ale mașinii prin implementarea automată la viteze mari. Datorită unui mecanism special, spoilerul se poate desfășura în trei poziții diferite, iar atunci când este deplasat la înălțimea sa maximă, acesta creează un unghi de 135 de grade cu suprafața lunetei, generând astfel aproximativ 95 kg de forță la sol la 250 km/h.

Designul e inspirat din conceptul de eleganță sport celebrată de legendarele GT-uri din anii ’60, mașini cu motor frontal, cu forme simple dar elegante și cu un design coupé 2+ . Ferrari Roma are multe dintre aceste caracteristici și întruchipează un limbaj de design extrem de modern. Stilul sau pur, rafinat și proporțiile perfecte încapsulează în mod inteligent puterea și sportivitatea mașinii.

Lasă un răspuns