Pentru prima dată, turiștii care intră în Grecia vor trebui să plătească în curând o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul șederii lor în țară.

 

Până acum, turiștii care veneau în Grecia nu plăteau nimic pentru serviciile medicale, indiferent de locul de unde proveneau, cu excepția spitalizărilor. De-a lungul timpului, toate serviciile prestate erau complet gratuite, cu singura excepție când călătorii erau spitalizați în timpul șederii lor în Grecia.

Potrivit surselor din țara elenă, Ministerul Sănătății din Grecia a decis la sfârșitul lunii iulie că, de acum înainte, taxa va fi impusă tuturor călătorilor străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinici regionale și clinici ambulatorii de spitale. Cei care beneficiază de îngrijiri de urgență vor fi de asemenea obligați să plătească taxa pentru serviciile care le-au fost prestate.

Se vor impune taxe suplimentare pentru cei care au nevoie de analize de sânge și alte tipuri de screening, în conformitate cu taxele care sunt stabilite de sistemul național de sănătate grec. Aceste noi taxe se aplică de asemenea celor care locuiesc în Grecia dar sunt considerați rezidenți “non-permanenți” în țară.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.