Un mall din orașul rusesc Kazan, din provincia Tatarstan, a avut o inițiativă care a stârnit numeroase controverse: crearea unor locuri de parcare special pentru femei.

parcare femei

Noile locuri de parcare sunt marcate cu roșu și semnalizate printr-un simbol reprezentând silueta unei femei, alături de care se află litera P, precum și un indicator cu textul „Parcare pentru cumpărătoare“.

Aceste locuri sunt mult mai late decât cele obișnuite, având 4,4 metri lățime, față de 2,5 metri, cât au locurile normale de parcare.

Reprezentanții mall-ului au afirmat că s-au inspirat din Europa atunci când au creat 10 astfel de locuri de parcare, fără să precizeze însă unde în Europa ar exista așa ceva. Ei spun că lățimea mai mare nu se referă la faptul că femeile s-ar descurca mai greu cu parcarea, ci e menită să le ajute să aibă loc pentru bagaje, deoarece ele ar face, de regulă, mai multe cumpărături decât bărbații.

Autoritățile locale sunt de o cu totul altă părere. Astfel, poluția rutieră le-a trimis reprezentanților centrului comercial o solicitare de a elimina aceste locuri de parcare, considerate discriminatorii, care nu se încadrează în normele legale.

Polițiștii au precizat că că locuri dedicate pot exista doar pentru persoane cu dizabilităţi, iar divizarea lor în funcţie de gen constituie o discriminare.

Lasă un răspuns