În magazine este comercializat un gel de mâini foarte periculos, care conține metanol, substanță toxică pentru ochi și pentru sistemul nervos central.

gel de maini toxic

Avertizarea a fost făcută de Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC.

Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi“ a declarat oficialul mai sus amintit.

Pe lângă compoziția toxică, gelul amintit nu respectă regulile nici în ceea ce privește ambalajul și nici sistemul de închidere:

Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)“.

Lasă un răspuns