Renault a inițiat o rechemare la nivel global pentru trei dintre modelele sale, care au probleme cu instalația de alimentare cu carburant. Riscul vizat este unul destul de ridicat, care ar putea conduce inclusiv la un incendiu. Aproximativ 25.000 de automobile Renault Megane, Scenic și Talisman au fost rechemate în service, ca urmare a unei posibile defecțiuni a sistemului de alimentare cu carburant.

 

Mai exact, este vorba despre o eroare a conductelor de combustibil, ce pot fi neconforme și pot permite scurgeri de lichid inflamabil. Rechemarea nu a fost încă publicată în sistemul european de alerte, Rapex. Nici pe piața din România nu a fost inițiată deocamdată rechemarea, potrivit datelor ANPC.

Informațiile oficiale despre această acțiune au fost publicate, în schimb, pe KBA, autoritatea de transport federală din Germania, care precizează că în această țară numărul vehiculelor vizate este de aproximativ 1.500.

Mașinile vizate au fost fabricate în Franța, Douai, între 20 septembrie 2018 și 27 mai 2019 (Scenic și Talisman) și Palencia, între 8 noiembrie 2018 și 20 iunie 2019, (Megane).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.