În primele șapte luni ale acestui an, numărul total al înmatriculărilor de motociclete, ATV-uri și scutere a crescut u 4,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, cea mai bune evoluție înregistrând-o vânzările de ATV-uri.

motociclete romania

Cele mai multe motociclete – adică aproape jumătate din total – s-au vândut în București (41,3% din total) și în județul Ilfov (6,5% din totalul vânzărilor). În top urmează județele Cluj (5,4% din total), Constanţa (4,1% din total) şi Sibiu (3,6% din total).

Datele sunt oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), fiind citate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Pe segmente, datele indică scăderi la motociclete (- 8,4%) şi la scutere (- 22,9%). În schimb, ATV-urile au înregistrat un avans de 27% până la sfârșitul lunii iulie, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior.

 

Topul pe mărci, dominat de BMW și Yamaha

La motociclete primul loc este ocupat de BMW, cu 224 de unităţi (21,7% cotă de piaţă), urmat de Honda (193 de unităţi şi 18,7% cotă de piaţă), Kawasaki (132 de unităţi şi 12,8% cotă), Yamaha (110 unităţi şi 10,7% cotă de piaţă) şi KTM (90 de unităţi şi 8,7% cotă).

La scutere, pe primele trei poziţii ale ierarhiei se află, în ordine, Yamaha, cu 55 de unităţi, Piaggio (47 de unități) şi SYM (34 de unități).

Segmentul cu cele mai mari vânzări, cel al ATV-urilor, este dominat de CF Moto, cu 850 de unități, urmat de Linhai (182 de unități) şi TGB (97 de unități).

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.