Reţeaua de date 5G a Orange acoperă întreg oraşul Bucureşti, potrivit unui comunicat al operatorului de telecomunicații.

 

Capitala devine astfel primul oraş din România acoperit de reţeaua 5G a Orange, menţionează compania de comunicaţii, subliniind că în Bucureşti clienţii care au abonament 5G şi telefon compatibil beneficiază de viteze maxime de descărcare de până la 1.2Gbps.

În afara Capitalei, reţeaua 5G a Orange mai este disponibilă în Otopeni, Voluntari, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Constanţa şi Mamaia.

Orange menţionează că tehnologia 5G oferă viteză superioară şi reducerea timpului de răspuns în ceea ce priveşte consumul de difuzare video şi de jocuri, dar şi pentru proiecte de automatizare, IOT, Smart City sau dezvoltarea maşinilor autonome.

Extinderea reţelei 5G se adaugă investiţiilor constante pe care Orange le face pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicaţii în România, menţionează compania. Astfel, la finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an, pe fondul creşterii consumului de date mobile cu peste 40% în acest interval faţă de anul anterior, 98,86% din populaţia României beneficia de acoperire 4G în reţeaua Orange, în timp ce acoperirea 4G+ includea 59,63% din populaţia ţării.

Lasă un răspuns