Un agent de pază de la supermarketul Kaufland din Codlea, județul Brașov, a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 4 000 de lei, echivalentul a 200 de zile amendă, transformate în închisoare în caz de necesitate.

kaufland romania

Conform informațiilor oferite de e-politic.ro, incidentul a avut loc în urmă cu mai bine de trei ani, pe 10 mai 2017. Atunci, un agende pază angajat la Profesional Guard SRL a lovit un client cu genunchiul în zona stomacului, apoi cu pumnul în zona feţei. Soția clientului era acuzată că ar fi furat o sticlă de suc de un sfert de litru, despre care ulterior s-a constatat că nici măcar nu era comercializată în supermarketul respectiv.

Din declarațiile persoanelor implicate, precum și ale martorilor, rezultă că evenimentele s-au petrecut în următoarea succesiune. Cei doi soți au făcut mai multe cumpărături în valoare de aproximativ 350 de lei în magazinul Kaufland. După achitarea produselor la casă, au fost opriți de un agent de pază în timp ce se îndreptau cu coşul şi cu produsele spre ieşirea din magazin.

Agentul de pază i-a cerut femeii să prezinte poşeta la control, deoarece sistemul antifurt de la ieşirea din spaţiul caselor de marcat ar fi reacţionat. În geanta clientei se afla, într-adevăr, o sticlă de Fanta de 250 ml, pe jumătate goală. Deși a precizat că sticla fusese cumpărată anterior, de la un local din centrul orașului, agentul de pază nu a fost convins și a început un schimb de cuvinte jignitoare cu soțul femeii.

Atunci a intervenit brutal un al doilea agent de pază, inculpatul, care a intervenit brutal, lovindu-l pe client. Un al treilea agent de pază i-a imobilizat pe clienți, i-a scos din incinta magazinului și acolo au fost găsiți de polițiștii chemați de mai mulți martori la incident.

Conform certificatului medico-legal, clientul a suferit leziuni ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, în urma cercetărilor, s-a constatat că sticla de suc găsită în geanta clientei nici măcar nu se afla la vânzare în supermarketul respectiv.

Lasă un răspuns