Două noi stații de încărcare pentru vehiculele electrice au fost puse în funcțiune de Enel X România. Una se află în Timișoara, iar cealaltă la Dumbrăvița, localitate aflată în imediata apropiere a reședinței județului Timiș.

masini electrice

Prima stație se află pe Bulevardul 16 Decembrie 1989, nr. 71, iar a doua pe strada Conac din Dumbrăviţa. Cu o putere de 2 x 22 kW fiecare, cele două staţii permit reîncărcarea simultană a două vehicule electrice şi încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul maşinii şi de specificaţii.

În județul Timiș se mai află și o a treia stație de încărcare, de tip JuicePump, amplasată în incinta aeroportului Timişoara.

Enel X România a ajuns, astfel, la 38 de unități de încărcare în întreaga țară.

Mihai Mardale, head of e-Mobility Enel X România, a declarat: „Vehiculele electrice reprezintă cel mai dinamic segment de vânzări de vehicule noi din România, stimulate şi de programul guvernamental Rabla Plus, al cărui fond a fost recent suplimentat. Vrem să îi sprijinim pe românii care fac trecerea la mobilitatea electrică prin instalarea unui număr tot mai mare de staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe teritoriul României. Contribuim astfel la îmbunătăţirea accesului la infrastructura de încărcare electrică, în linie cu angajamentul nostru de a facilita transportul oriunde în ţară, într-un mod mai curat şi mai sustenabil“.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.