Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite ale Americii urmărește activitatea online a companiei Facebook, pentru a determina dacă aceasta se folosește de poziția pe care o ocupă pe piața online mondială pentru a-și sufoca eventualii competitori. Informația este oferită de The Wall Street Journal.

În cazul în care se va constata că Facebook acționează anti-concurențial, va fi inițiat un proces anti-trust.

Sursa citată afirmă că respectiva comisie nu a luat o decizie până acum, dar că procesul este  pregătit și că ar urma să fie intentat până la sfârșitul anului, dacă se găsesc dovezi care să probeze bănuielile autorităților.

De cealaltă parte, compania Facebook susține că o cercetare identică ar fi avut loc și anul trecut, fără să fi fost făcută vreo descoperire relevantă.

Această cercetare se desfășoară într-un context mai larg. În paralel, autoritățile americane investighează și activitatea unor companii precum Google, Apple sau Amazon, pentru a stabili dacă fiecare dintre acestea are sau nu comportament anticoncurențial. Sunt vizate și unele acuzații de abuz în utilizarea datelor personale ale utilizatorilor.

Reamintim că Facebook deține și Instagram și WhatsApp.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.