Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a ajuns la un acord în Statele Unite ale Americii, unde urmează să plătească 9,5 milioane de dolari pentru a soluţiona investigaţiile autorităţilor de reglementare în cazul vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Autoritatea de Supraveghere a Pieţelor Financiare din SUA (SEC) a început să ancheteze producătorul de automobile pentru dezinformarea investitorilor. Mai precis, aceștia nu au fost informați atunci când compania a efectuat, în 2016, doar o revizuire internă limitată a modului în care sunt respectate reglementările privind emisiile.

SEC informează că, în februarie 2016, Fiat Chrysler a realizat un audit intern care a confirmat că vehiculele sale îndeplinesc reglementările privind emisiile dar nu i-a informat pe investitori de nivelul limitat al acestui audit intern.

În acel moment, inginerii de la Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA (EPA) şi de la Agenţia de protecţie a aerului din California (CARB) şi-au exprimat temerile în legătură cu sistemele de emisii ale unor vehicule diesel Fiat Chrysler.

În 2019, autorităţile de reglementare au stabilit că Fiat Chrysler a utilizat „dispozitive ilegale“ pentru falsificarea rezultatelor testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.