Prețurile mici și proximitatea geografică – tradusă, de asemenea, în costuri mai mici pentru deplasare, comparabil cu alte destinații mai pretențioase –  au transformat Bulgaria într-un magnet pentru turiștii români care nu vor să cheltuiască prea mult pe concediu.

Acest trend s-a păstrat și în vara 2020, când orice deplasare a devenit mult mai complicată decât înainte, în contextul pandemiei de coronavirus.

Conform cifrelor oferite de site-ul wall-street.ro, aproximativ 1,3 milioane de cetățeni români optează, în fiecare an, pentru un concediu în Bulgaria. În unele resorturi mai exclusiviste din țara vecină, numărul românilor din locație atinge, în unele perioade, până la 80% din totalul rezervărilor.

Încă din 2018, românii au fost pe primul loc ca număr de turiști străini care au ales să își petreacă concediul în Bulgaria. Ei preferă în general cazări de 4 și 5 stele, cu acces direct la plajă.

În 2020, Bulgaria a fost una dintre primele țări care și-a deschis granițele pentru turiști, fără ca această decizie să aibă un impact major asupra cifrei de infectări cu coronavirus.

Pierderi uriașe pentru turismul bulgar

Cu toate acestea, turismul intern și prezența turiștilor români au fost insuficiente pentru a compensa pierderile uriașe suferite de industria de profil din Bulgaria.

Directorul Consiliului Național al Turismului, Polina Karastoyanova, a delarat luna trecută: „Conform datelor din 2018 și 2019, peste nouă milioane de turiști străini au vizitat Bulgaria. Evident, piața bulgară nu este pregătită să înregistreze astfel de cifre. Două milioane ar fi cifra maximă dacă toți cetățenii bulgari ar avea oportunitatea de a-și petrece vacanța în țară“.

Estimările arată scăderea numărului de turiști cu aproape 80% în acest sezon de vară.

Detalii AICI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.