Compania de asigurări Euroins România a primit amenzi record de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.), în urma descoperirii mai multor nereguli.

concurs premii în bani

Concret, A.S.F. a efectuat, în intervalul iulie-septembrie 2020, un control inopinat la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. Acesta a avut ca temă verificarea operațiunilor și a modului de înregistrare în evidențele contabile a operațiunilor de reasigurare și a rezervelor tehnice calculate în conformitate cu Norma nr. 38/2015.

Această acțiune de control a avut ca efect constatarea mai multor deficiențe, în special cu privire la calculul rezervelor tehnice la data de 31 martie 2020, precum și referitoare la înregistrarea eronată a unor operațiuni de recunoaștere a comisioanelor din reasigurare.

În consecință, A.S.F. a decis sancționarea societății, conform prevederilor legale, cu o amendă de 600 000 de lei.

De asemenea, în urma activității de supraveghere realizată asupra elementelor incluse în raportările transmise de societate pentru data de 30 iunie 2020, au fost constatate deficiențe cu privire la modul de calcul al rezervelor tehnice constituite, în conformitate cu cerințele legislației Solvabilitate II (Legea nr. 237/2015), precum și cu privire la modul de determinare și de raportare a elementelor de fonduri proprii de bază ce acoperă cerința de capital de solvabilitate și cerința minimă de capital.

În consecință, conform prevederilor legale, pentru deficiențele constatate A.S.F. a aplicat următoarele măsuri:

  • sancționarea societății cu amendă în sumă de 1,5 milioane de lei;
  • sancționarea Directorului General și a Directorului Executiv cu amendă în sumă de 100.000 de lei fiecare
  • retragerea aprobărilor acordate de către A.S.F.
  • Euroins România are obligația de a transmite Autorității de Supraveghere Financiară un plan de finanțare și de redresare în vederea restabilirii indicatorilor de solvabilitate, în conformitate cu prevederile legii.
  • Euroins România trebuie să revizuiască tarifele de primă RCA, având în vedere deficiențele constatate, în termen de 90 de zile de la data comunicării deciziei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.