Creșterea cazurilor de Covid-19 noi este din ce în ce mai mare, lucru care ne pune în ipostaza în care riscăm să rămânem fără medicamente cu care să ne tratăm. Aceeași situație s-a întâmplat chiar la începutul pandemiei de coronavirus, când stocuri întregi de măști și echipamente de protecție au fost consumate.

 

Medicii susțin că este foarte posibil să fim puși din nou în acea ipostază, dar de această dată cu medicamentele pentru tratarea Covid-19. Mai exact, este vorba despre Remdesivir, un medicament care a fost inclus în planul de tratament al multor bolnavi de coronavirus, printre care se numără și Donald Trump, președintele SUA.

Chiar dacă produsul este administrat doar în cazurile grave de COVID-19, când ar trebui folosit și pe cazurile medii, dozele tot nu sunt destul de multe la noi în țară.

Dozele primite de la Institutul Matei Balș din București ajung doar la un număr de 35 de pacienți. Cu toate că sunt 200 de doze, nu ajung unui număr mare de pacienți, durata minimă de tratament cu Remdesivir fiind de 5 zile. Astfel, doar câteva persoane ar putea beneficia de acest produs, iar problema devine chiar una internațională, medicamentul fiind tot mai greu de găsit.

Lasă un răspuns