Autoritățile din Pakistan au blocat utilizarea platformei chinezești TikTok, din cauză că aceasta nu a reușit să îndeplinească solicitările de a controla conținutul considerat ilegal în această țară islamică.

tiktok

Autoritatea de Telecomunicații din Pakistan (PTA) a anunțat prin intermediul unei declarații că a luat această măsură după ce a primit plângeri legate de conținutul imoral și indecent promovat de platforma de video-haring. Autoritatea de reglementare din Pakistan a precizat că platforma a primit o avertizare cu privire plângerile primite și i s-a data suficient timp pentru a lua măsuri și pentru a-și adapta conținutul potrivit solicitărilor făcute de stat.

Acest ultim avertisment a fost trimis către TikTok încă din luna iulie, oficialii cerând companiei să șteargă conținutul imoral și obscen. Dar potrivit autorităților de la Islamabad, TikTok nu a reușit să îndeplinească toate cererile PTA, iar ca urmare a acestui eșec autoritatea a decis să interzică folosirea platformei în Pakistan.

La scurt timp după decizia de interzicere, cei care au dorit să intre pe aplicație au putut viziona doar o interfață neagră fără nici un text sau imagine.

Această decizie a fost luată în ciuda relațiilor bune dintre China și Pakistan. PTA a anunțat că lasă deschisă posibilitatea ca TokTok să-și reia activitatea în această țară, pakistanezii susținând că sunt deschiși pentru o nouă înțelegere și că își vor revizui decizia dacă platforma va dezvoltă un mecanism de cenzurare a conținutului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.