Poșta Română se află pe locul 44 într-un clasament în care sunt incluse servicii poștale din 170 de țări ale lumii. Acesta a fost făcut public în cadrul unui raport al Uniunii Poștale Universale (UPU).

posta romana clasament mondial

În cadrul acestui clasament, Poșta Română a urcat 6 poziții, față de locul 50, pe care îl deținea anul trecut. Acum, se află înaintea unor servicii poștale din țări precum Danemarca, Islanda sau Letonia.

UPU clasifică serviciile poştale în funcţie de fiabilitate, acoperire, relevanţă şi rezistenţă. În plus, la realizarea raportului s-a luat în calcul şi dezvoltarea serviciilor poştale în contextul pandemiei Sars-Cov-2. Pe parcursul lui 2020, Poșta Română a semnat parteneriate cu diverşi operatori pentru a înlocui transmiterea pe cale aeriană a corespondenţei folosind curse auto.

Poşta Română deţine o reţea de peste 5 600 de subunităţi poştale la nivel naţional și distribuie, în medie, peste 11 milioane de trimiteri poştale în fiecare săptămână. Compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (cu un procent de 93,52%) şi de Fondul Proprietatea (cu o cotă de 6,48%).

Lasă un răspuns