Autostrada de centură a municipiului Bacău este realizată în proporție de aproape sută la sută și, conform unui anunț făcut astăzi de premierul Ludovic Orban, va fi dată în folosință între 27 noiembrie și 3 decembrie acest an, în funcție de condițiile meteorologice.

centura

Varianta ocolitoare a municipiului Bacau, in lungime de 30,8 kilometri, este primul segment din Autostrada Moldovei (A7). Ea este construită de Spedition UMB-Tehnotrade, firmă deținută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor, cu o valoare de 668,3 milioane de lei, a fost semnat în ianuarie 2019, iar lucrările au început în martie același an.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat: „Aşa cum bine ştiţi, la începutul lunii septembrie am reuşit să dăm în trafic 7,3 kilometri din acest obiectiv. Vestea pe care ne-a dat-o constructorul astăzi, şi anume că în câteva zile vom da în trafic acest obiectiv, este cea mai bună veste pe care putem să o dăm românilor, moldovenilor.

Vorbim practic despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei, cei 16 kilometri la profil de autostradă, din cei 31 kilometri din centura Bacăului. Avem o mobilizare extraordinară pentru că finalizăm acest proiect înainte de termen. Îl felicit pe antreprenor. Practic, în noiembrie anul trecut am preluat acest obiectiv la un stadiu fizic de 27% şi iată îl aduce astăzi, în 12 luni, cu un antreprenor serios, la 100%“.

Autostrada A7 urmează să aibă următorul traseu: Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani. Cei 16,27 kilometri din Centura Orașului Bacău, care urmează să fie inaugurați, se suprapun cu traseul autostrăzii.

România are, în acest moment, 873,49 de kilometri de autostradă deschis circulației. Se află în lucru încă 288,19 kilometri de autostradă și 121,18 kilometri de drumuri expres.

 

Lasă un răspuns