Vinul fiert și oamenii care obișnuiesc să îl savureze împreună, în aer liber, au devenit un subiect major de controverse, în Germania. Sâmbăta trecută, poliția din orașul Heidelberg, din vestul țării, a intervenit pentru a împrăștia o mulțime de aproape 200 de persoane care luau parte la un festival al vinului fiert.

 

vin fiert

 

Târgurile de Crăciun sunt închise din cauza pandemiei de Covid 19, însă legea nu prevede restricții și pentru standurile care vând vin fiert în aer liber. Prin urmare, acestea s-au înmulțit, proprietarii de baruri și de restaurante găsind astfel un mijloc de a-și suplimenta câștigurile grav afectate de carantină.

Citat de Reuters, Tobi Epping, proprietarul pub-ului „Die Wache“ din oraşul Bonn, care împreună cu alte baruri a organizat un stand de vin fiert în zilele de vineri şi sâmbătă, a declarat: „Pur şi simplu nu mai avem mijloacele financiare pentru a face faţă facturilor zilnice, asigurărilor şi aşa mai departe“. El a adăugat că nu este vorba de o mare afacere, însă este mai bine decât nimic.

Pe de altă parte, unii politicieni consideră că aglomerația produsă î jurul acestor standuri poate reprezenta o modalitate de răspândire a virusului. Politicianul socialist Karl Lauterbach a scris, într-o postare publicată pe Twitter, referindu-se la situația din Koln:

Standurile cu vin fiert funcţionează la capacitate maximă. Cei infectaţi astăzi îi vor infecta pe alţii săptămâna viitoare. Ne confruntăm cu o situaţie similară în alte oraşe?“.

La rândul său, ministrul Sănătății, Jens Spahn, i-a criticat pe cei care au acţionat imprudent, subliniind că în timp ce unii se îngrămădesc la standurile cu vin fiert, angajaţii din sistemul medical lucrează non-stop pentru a salva vieţi la terapie intensivă.

Prin urmare, au apărut deja primele măsuri restrictive, valabile chiar din această săptămână. Astfel, începând de miercuri, 9 decembrie, landul Bavaria a decis să interzică vânzarea de alcool în aer liber.

Pe site-ul YesComment.ro, poți lăsa comentarii despre băuturile preferate.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.