Astăzi, 15 decembrie, începând cu ora 12:00, românii pot să se înscrie în programul Rabla pentru Electrocasnice, derulat de Ministerul Mediului. Priin intermediul acestui program, doritorii vor primi vouchere de reducere la achiziţia de aparate electronice şi electrocasnice cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++.

 

rabla electrocasnice 2020

 

Înscrierea se poate realiza în aplicaţia disponibilă pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM): https://electrocasnice.afm.ro/. Acolo, trebuie completate datele personale ale solicitantului și bifat echipamentul pentru care se dorește finanțarea.

Imediat după înscrierea pe site, aplicația va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou.

 

Valoarea voucherelor este între 200 şi 500 de lei, în funcţie de aparatul dorit, după cum urmează:

  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe și mașini de spălat vase;
  • 300 de lei pentru tablete și mașini de spălat rufe;
  • 200 de lei pentru aspiratoare.

Fiecare solicitant poate să obțină mai multe vouchere, însă doar pentru produse diferite, respectiv câte un voucher pentru fiecare tip de produs.

Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, categorii la care sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație pentru cel puțin 100 000 de români.

Lasă un răspuns

  1. Cine răspunde pentru amânarea programului Rabla pentru electrocasnice? Ministrul cere demisia președintelui de la Administrația Fondului pentru Mediu – YesComment

    […] despre programul Rabla pentru electrocasnice. Ce poți cumpăra și ce vouchere oferă […]