13 ianuarie 2021 poate rămâne în istorie drept o dată importantă în ceea ce privește schimbarea obiceiurilor alimentare ale europenilor. Conform The Guardian, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (AESA) a decis că viermele de făină este o insectă sigură pentru hrana umană.

viermele de faina

Prin urmare, e de așteptat ca, de acum înainte, în Europa să înceapă să se producă burgeri, paste, biscuiți, smoothie sau din viermi de făină aflați în stadiu de larvă.

Până acum, produsele de acest tip erau interzise la vânzare în Franța, Germania, Italia, Spania și în alte state europene. Fără aprobarea AESA, ele nu pot fi vândute nicăieri pe continent, dar decizia de astăzi poate schimba lucrurile în mod radical.

Instituția europeană a luat această decizie în urma unui studiu efectuat la cererea companiei franceze Micronutris, care are ca obiect de activitate producția de insecte pentru consum. Componentele principale ale produselor comestibile obținute din aceste insecte sunt proteinele, grăsimile și fibrele.

Diferite grupări ecologiste privesc de mai mult timp hrana pe bază de insecte ca pe o soluție pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în industria alimentară.

 

Sub ce formă se poate consuma viermele de făină

Viermii de făină reprezintă stadiul de larvă al insectei care poartă denumirea științifică de Tenebrio molitor, specie ce aparține familiei Tenebrionidae. Deți sunt omnivori, ei sunt crescuți în ferme și hrăniți cu făină de grâu sau tărâțe.

Când ouăle ajung în stadiul de larvă, sunt fierte în apă timp de 5 minute, apoi deshidratate în cuptoare, împachetate și stocate.

Viermele de făină poate fi consumat ca aperitiv. El poate fi transformat în pudră sau folosit ca ingredient pentru deserturi.

Există și o companie care a produs brioșe cu viermi de făină. Printre ingredientele acestora se numără cacao, margarină, ouă, iaurt, făină și pudra din viermi de făină.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.