Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că persoanele care au fost vaccinate împotriva Covid-19 ar trebui să poată reintra în restaurante şi cinematografe mai devreme decât celelalte. Declarația sa contrazice dorința exprimată de cei mai mulți politicieni germani, care nu vor ca persoanele vaccinate să beneficieze de libertăţi lărgite faţă de ceilalţi oameni.

restaurante

Nu a fost clarificat în mod concludent în ce măsură persoanele vaccinate pot infecta alte persoane. Ceea ce este clar, însă, este că o persoană vaccinată nu mai ia ventilatorul nimănui. Acest lucru exclude cel puţin un motiv important pentru restrângerea drepturilor fundamentale“ a declarat Heiko Maas pentru Bild am Sonntag.

În Germania – țară cu o populație de peste 83 de milioane de locuitori – se vaccinaseră, până pe 15 ianuarie, aproximativ un milion de persoane.

Ali membri ai guvernului au exprimat păreri contrarii. Astfel, ministrul de Interne Horst Seehofer a declarat că discriminarea între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate ar echivala cu impunerea obligatorie a vaccinării, impunere cu care nu este de acord.

În replică, Heiko Maas a recunoscut că există riscul ca o astfel de decizie să conducă la inegalităţi în „perioada de tranziţie”“, dar este de părere că aceste inegalităţi ar fi justificate, fără să fie încălcată Constituția, din moment ce există un motiv obiectiv, iar serviciile publice de bază nu ar fi afectate, deoarece nici restaurantele, nici cinematografele nu se încadrează în această categorie.

Peste două milioane de oameni s-au infectat cu coronavirus în Germania. Dintre aceștia, peste 47 000 și-au pierdut viața, iar 1 650 000 s-au vindecat.

Lasă un răspuns

  1. Concediu în Grecia doar cu certificat de vaccinare? Două destinații turistice preferate de români susțin această idee – YesComment

    […] Acces mai devreme la restaurante și cinematografe pentru cei vaccinați? Propunerea care a generat un val de comentarii […]