Duminică după-amiaza, doi copii au provocat un incendiu la magazinul din Vicovu de Jos, județul Suceava. Incendiul a cuprins izolația de polistiren a peretelui din spatele magazinului, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

incendiu profi suceava bricheta

De asemenea, au fost cuprinse de flăcări două lăzi frigorifice, două frigidere mai mici, precum și mai multe alimente expirate, care urmau să fie aruncate și care fuseseră depozitate în lăzi din material lemnos.

Pompierii au reușit să stingă rapid focul apoi, pe parcursul anchetei ce a urmat, și-au dat repede seama că focul fusese provocat de o brichetă. Cel mai probabil, este vorba de o brichetă cumpărată cu puțin timp înainte, de doi copii, chiar din magazinul respectiv.

Într-adevăr, cercetările efectuate ulterior de Poliție au ajuns la concluzia că, în jurul orei 15:00, doi minori au cumpărat o brichetă din magazinul Profi, iar apoi au fost văzuți plecând în spatele unității comerciale, exact spre locul din care a izbucnit incendiul. Vânzătoarea a confirmare această desfășurare a evenimentelor, însă camerele video plasate în exterior nu au surprinsul momentul în care a izbucnit focul.

A fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii instrucțiunii de distrugere.

Lasă un răspuns