Un grup de investitori a căror identitate nu este cunoscută intenționează, conform informațiilor oferite de Agerpres, să construiască cel mai mare parc fotovoltaic din România, în comunele Grăniceri și Pilu din județul Arad. Acesta ar putea să aibă o putere instalată de 700 de MW.

panouri fotovoltaice arad

Reprezentanţii investitorilor, care au participat marţi la o dezbatere la Consiliului Judeţean Arad susțin că investiția de până la 700 de milioane de euro ar urma să aibă un impact major în sistemul energetic național.

Sorin Buliga, reprezentant al investitorilor, a declarat:

Este un proiect fotovoltaic de o anvergură mare, cu un impact major asupra sistemului energetic naţional şi în principal asupra judeţului Arad, legat de siguranţa energetică. Discutăm de energie verde, în condiţiile în care Europa se îndreaptă tot mai mult spre energie verde, pentru protecţia mediului. Ocupăm nişte terenuri foarte slab productive sau neproductive, terenuri arabile, nu păşune. Investiţia este de aproximativ 700 de milioane de euro. Se doreşte instalarea de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de peste 1 000 de hectare de teren, cu o putere instalată de 700 MW“.

Agerpres a informat că un OND de mediu a formulat unele obiecții cu privire la proiect, susținând că zona în care se dorește amplasarea panourilor fotovoltaice ar fi un important habitat pentru popândăi. Totuşi, această problemă nu a fost ridicată şi în cadrul dezbaterii publice de marţi.

În schimb primarii ambelor comune din județul Arad sunt de acord cu investiția și consideră că aceasta va avea efecte pozitive asupra comunităților care i-au ales.

Lasă un răspuns