Grupul italian de modă Stefanel se pregătește – conform informațiilor oferite de profit.ro – să închidă toate cele 13 magazine pe care le are în prezent în România.

stefanel faliment

7 dintre aceste magazine se află în București, în timp ce restul de 6 magazine sunt încă deschise în Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara. În toate aceste unități, Stefanel are aproximativ 50 de angajați.

Conform sursei citate, magazinele urmează să fie preluate de un alt retailer italian de modă, OVS, cu prețuri reduse.

În 1991, Stefanel a fost primul retailer străin din industria modei sosit în România. Între timp însă, competiția a devenit una mult mai dură decât în anii ’90.

 

Falimentul Stefanel Austria, anunțat încă din aprilie 2020

În alte state europene, compania italiană se confruntă cu probleme grave de mai mult timp, care au fost accentuate de pandemia de coronavirus și de restricțiile pe care le-a generat aceasta.

Astfel, supra-îndatorată și incapabilă să-și mai plătească datoriile, Stefanel Austria a depus, pe 21 aprilie, o cerere la Curtea Comercială din Viena pentru deschiderea procedurii de faliment.

Firma-mamă din Italia intrase deja în faliment în 2019. Perioada de glorie a fost reprezentată, pentru acest brand, de anii 90. Atunci, grupul avea 1 000 de magazine deschise în 56 de țări, printre care și România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.